Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 16:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Toyota: Μειώνει την παραγωγή της τον Νοέμβριο ελλείψει ημιαγωγών

Η συνολική μείωση της παραγωγής από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο θα ανέλθει σε 910.000 οχήματα

Toyota: Μειώνει την παραγωγή της τον Νοέμβριο ελλείψει ημιαγωγών

Έως και 15% προτίθεται να μειώσει την παγκόσμια παραγωγική της δυναμικότητα η Toyota τον Νοέμβριο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης σε ημιαγωγούς, ωστόσο όπως σημείωσε θα αυξήσει την παραγωγή της τον Δεκέμβριο, προκειμένου να πιάσει τον στόχο της για την ετήσια παραγωγή της.  

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Νοέμβριο η παραγωγή της αναμένεται να μειωθεί μεταξύ 100.000 και 150.000 λιγότερων οχημάτων σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμένο, σε έναν μήνα ωστόσο κατά τον οποίο είχε στόχο να αντισταθμίσει τις απώλειες στην παραγωγή των προηγούμενων μηνών.

Αυτή η μείωση έρχεται έπειτα από τις περικοπές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο καθώς οι προμήθειες των εξαρτημάτων στα εργοστάσια στη Μαλαισία και το Βιετνάμ μειώθηκαν, αναγκάζοντας την Toyota να μειώσει τον στόχο παραγωγής της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου 2022 κατά 300.000 οχήματα στα 9 εκατομμύρια οχήματα.

Η συνολική μείωση της παραγωγής από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο θα ανέλθει σε 910.000 οχήματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Toyota. Στη Βόρεια Αμερική, η μείωση για τον Νοέμβριο θα κυμανθεί από 45.000 έως 55.000 οχήματα.

Ωστόσο σήμερα Παρασκευή, η εταιρεία παρέμεινε στην πρόβλεψή της για τη συνολική της ετήσια παραγωγή, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα για το υπόλοιπο του οικονομικού της έτους.

«Δεν μπορώ να προβλέψω τι πρόκειται να συμβεί, αλλά νομίζω ότι διανύουμε τη χειρότερη περίοδο από πλευράς κινδύνων εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής», δήλωσε ο Καζουνάρι Καμακούρα, στέλεχος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News