Business & Finance Σάββατο 24/07/2021, 09:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: «Εμφύλιος» μεταξύ General Motors και Ford

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης η αιτία της διαμάχης

ΗΠΑ: «Εμφύλιος» μεταξύ General Motors και Ford

Δικαστική διαμάχη έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ μεταξύ δύο εμβληματικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τη μήνυση που κατέθεσε η General Motors κατά της Ford. Σύμφωνα με το έγγραφο της αγωγής, η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη για παραβίαση στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. 

Η General Motors αναλαμβάνει δράση προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα των όρων Cruise και Super-Cruise, υποστηρίζοντας ότι τον περασμένο Απρίλιο η Ford μετονόμασε την τεχνολογία της για την αυτόνομη οδήγηση Co-Pilot360 σε Blue Cruise. 

«Η Ford ήξερε ακριβώς τι έκανε», αναφέρεται στο έγγραφα που κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια. «Εάν η Ford ήθελε να υιοθετήσει μια νέα, μοναδική ονομασία, θα μπορούσε εύκολα να το κάνει χωρίς τη χρήση του όρου “Cruise”». 

Στη μύνησή της η GM αναφέρει ότι οι συνομιλίες για επίλυση της διαμάχης αποδείχθηκαν άκαρπες. «Ενώ η GM ήλπιζε να επιλύσει φιλικά την παραβίαση της Ford, μας άφησαν χωρίς άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε την τεχνολογία μας», δήλωσε η GM.

Η ίδια παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία Super Cruise, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να αφήσουν το τιμόνι για σύντομο διάστημα, στο μοντέλο Cadillac CT6 το 2017. Έκτοτε, αναπτύσσει την τεχνολογία ούτως ώστε τα αυτοκίνητα να αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίας μόνα τους και σχεδιάζει να την προσφέρει σε περισσότερα μοντέλα της.

Την τεχνολογία αυτή την μοιράζεται επίσης με την Cruise LLC, μια startup που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την GM.

Η Ford παρουσίασε πέρυσι σχέδια για να προσφέρει την τεχνολογία Blue Cruise στο φορτηγό F-150 pickup, το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News