Business & Finance Παρασκευή 27/08/2021, 15:39
BUSINESS & FINANCE

Γιατί η μετοχή της Γιουβέντους χάνει τη λάμψη της

Ενόσω ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή.

Γιατί η μετοχή της Γιουβέντους χάνει τη λάμψη της

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να θεωρείται «φευγάτος» από τη Γιουβέντους, η μετοχή της ιταλικής ομάδας αρχίζει και χάνει τη λάμψη της, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου ετοιμάζεται να πει «αντίο».

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 36χρονος Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει ήδη φτιάξει βαλίτσες για τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το ράλι της ιταλικής μετοχής.

Από το 2018, όταν και ο Κριστιάνο έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει κάτοικος Τορίνου, η μετοχή της Γιουβέντους έχει εμφανίσει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 30%.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μετοχή υποχώρησε κατά 35% εξαιτίας της σημαντικής απώλειας των εσόδων για τους ποδοσφαιρικούς σύλλογους της Ευρώπης. 

After initial excitement, stock only gained as much as broad market

Μόνο τον πρώτο χρόνο παραμονής του Ρονάλντο στην Ιταλία, η μετοχή της Γιουβέντους εκτινάχθηκε κατά 150%, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους μετόχους της εταιρείας. 

Την ίδια ώρα, μόνο τις πρώτες 24 ώρες από την άφιξη του σούπερ σταρ στο Τορίνο, πουλήθηκαν περισσότερες από 500.000 φανέλες, ενώ η διοίκηση της ομάδας κατάφερε να εξασφαλίσει νέες, πλουσιοπάροχες εμπορικές συμφωνίες. 

Ωστόσο, η αποτυχία κατάκτησης του Champions League σε συνδυασμό με το βαρύ συμβόλαιο του Πορτογάλου (30 εκατ. ευρώ ετησίως) άρχισαν να επιδρούν αρνητικά στη μετοχή, ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Πάντως, στην είδηση της πιθανής μεταγραφής στην Μάντσεστερ Σίτι, η μετοχή της Γιουβέντους αντιδράει ανοδικά, κερδίζοντας άνω του 4% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News