Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 21:45
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τζόνσον: Καθησυχαστικός για τις προμήθειες των Χριστουγέννων

Τζόνσον: Καθησυχαστικός για τις προμήθειες των Χριστουγέννων

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εφοδιαστική αλυσίδα ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να πανικοβάλλονται για να αγοράσουν καύσιμα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές σε μερικά πρατήρια καυσίμων.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να περάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά, όχι μόνο στον εφοδιασμό των πρατηρίων βενζίνης αλλά σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής μας αλυσίδας», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι η κατάσταση με τα πρατήρια βενζίνης βελτιώνεται, παρότι αρκετοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί και οι οδηγοί έχουν χάσει πολλές ώρες προς αναζήτηση καυσίμων ή περιμένοντας στις ουρές. 

«Αρχίζουμε τώρα να βλέπουμε την κατάσταση να βελτιώνεται. Πληροφορούμαστε από τη βιομηχανία ότι οι προμήθειες αρχίζουν ξανά στα πρατήρια και καλώ όλους τους Βρετανούς να συμπεριφέρονται και πάλι κανονικά», είπε ο Τζόνσον. 

Είναι τα πρώτα σχόλια που κάνει ο Τζόνσον από τότε που ξέσπασαν τα προβλήματα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι πετρελαϊκές εταιρείες ανέφεραν δυσκολίες στη μεταφορά καυσίμων από τα διυλιστήρια προς τα πρατήρια βενζίνης. 
 
Η Αντιπολίτευση πάντως των Εργατικών εξακολουθεί να κατηγορεί τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι σπρώχνει την χώρα από τη μία κρίση στην άλλη. 

Λίγο νωρίτερα, ο ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς είχε απευθύνει έκκληση στους Βρετανούς να μην γεμίζουν με βενζίνη τα άδεια μπουκάλια νερού.

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε πράγματα, όπως το να φέρνουμεμπουκάλια νερού στα πρατήρια βενζίνης. Είναι κάτι επικίνδυνο και εξαιρετικά άχρηστο» τόνισε, χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «όσο το δυνατόν ταχύτερα επιστρέψουμε στις φυσιολογικές αγοραστικές συνήθειες, τόσο συντομότερα θα επιστρέψει η κατάσταση σε φυσιολογικά επίπεδα». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News