Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 15:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HBO Max: Από 26 Οκτωβρίου διατίθεται και στην Ευρώπη 

Για την HBO Max αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα να ανοιχτεί σε ξένες αγορές

HBO Max: Από 26 Οκτωβρίου διατίθεται και στην Ευρώπη 

Την διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας βίντεο κατά παραγγελία HBO Max στην Ευρώπη από τις 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η ιδιοκτήτρια εταιρεία και θυγατρική του αμερικανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού AT&T, WarnerMedia.

Βάσει της ανακοίνωσης, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε έξι χώρες, στις Ισπανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία και Ανδόρα, με τον σχεδιασμό της εταιρείας να προβλέπει το λανσάρισμά της σε 14 ακόμη χώρες και περιοχές στο διάστημα των επόμενων δώδεκα μηνών. Λεπτομέρειες αναφορικά με το κόστος της μηνιαίας συνδρομής και το περιεχόμενο που θα διατίθεται στους Ευρωπαίους συνδρομητές  θα ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Η κίνηση αυτή της WarnerMedia, έρχεται εν μέσω μιας κινητοποίησης των αμερικανικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών streaming video να επεκταθούν εκτός ΗΠΑ, καθώς η ανάπτυξη των μηνιαίων συνδρομητών τους επιβραδύνεται σταθερά. 

Οι εν λόγω εταιρείες προσπαθούν να εισχωρήσουν όσο πιο νωρίτερα γίνεται σε νέες αγορές, καθώς με τους συνδρομητές να μην δύνανται οικονομικά να εγγραφούν σε όλες τις διαθέσιμες εταιρείες, εκείνες που κάνουν την εμφάνισή τους πρώτες θεωρείται ότι έχουν ένα προβάδισμα έναντι των μεταγενέστερων υπηρεσιών streaming. 

Για την HBO Max αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα να ανοιχτεί σε ξένες αγορές. Τον περασμένο Ιούνιο έκανε το ντεμπούτο της σε 39 χώρες και περιφέρειες στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Μόλις μετά από έναν μήνα τον περασμένο Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της WarnerMedia, Τζέισον Κίλαρ δήλωσε στο Reuters, ότι η ανάπτυξη των συνδρομητών στη Λατινική Αμερική είναι τέτοια, ούτως ώστε θα ξεπεράσει τους νεοεισερχόμενους συνδρομητές στις ΗΠΑ κατά το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ δεν θα εκπλαγεί αν αυτή η τάση διατηρηθεί και το 2022. 

Κατά τη διάρκεια βιντεκλήσης με επενδυτές, η AT&T αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις για τους συνδρομητές της, κάνοντας λόγο για ένα μέγεθος της τάξεως των 70 εκατ. με 73 εκατ. συνδρομητές στα τέλη του 2021, από 67 εκατ. με 70 εκατ. των προηγούμενων εκτιμήσεών της. 

Η επέκταση της υπηρεσίας έρχεται κι ενώ η AT&T επιθυμεί να συγχωνεύσει το περιεχόμενο που διαθέτει με τον όμιλο Discovery και να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις της που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News