Business & Finance Τετάρτη 26/05/2021, 15:55
BUSINESS & FINANCE

Ποιες σειρές και ταινίες αποκτά η Amazon με το deal των 8,45 δισ. δολ.

Ανακοινώθηκε η εξαγοράς της MGM Studios

Ποιες σειρές και ταινίες αποκτά η Amazon με το deal των 8,45 δισ. δολ.

Την εξαγορά της MGM Studios, συνιδιοκτήτριας εταιρείας των δικαιωμάτων της θρυλικής ταινίας του James Bond, ανακοίνωσε η Amazon, με την αξία του deal να ανέρχεται σε 8,45 δισ. δολάρια.

Η Metro Goldwyn Mayer, όπως είναι η πλήρης ονομασία της εταιρείας, ιδρύθηκε το 1924. Στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκεται, επίσης, η συνδρομητική premium τηλεόραση Epix, η οποία αποτιμάται σε 1,3 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μιας σειράς κινηματογραφικών ταινιών, από το «James Bond» και το «Rocky» έως το «Legally Blonde» και το «The Pink Panther».

Πέραν της μεγάλης οθόνης, δε, στην κατοχή της βρίσκονται δημοφιλή τηλεοπτικά σόου, όπως το «The Voice», το «Survivor» και το «Shark Tank», καθώς και τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Fargo», το «Vikings» κλπ.

«Η πραγματική αξία πίσω απ’ αυτό το deal, είναι ο μεγάλος κατάλογος, ο οποίος σχεδιάζουμε να φανταστούμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM» δήλωσε ο Μάικ Χόπκινς, αντιπρόεδρος της Amazon Studios.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο deal της Amazon από το 2017, όταν και εξαγόρασε τη Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων.

Το νέο επιχειρηματικό βήμα του αμερικανικού «κολοσσού» εντάσσεται στην εν εξελίξει διείσδυση στην πολλά υποσχόμενη και ραγδαίως εξισλισσόμενη αγορά του streaming video, όπου ήδη «πρωταγωνιστούν» η Netflix και η Disney.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News