Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 15:51
BUSINESS & FINANCE

Deal 11 δισ. δολαρίων για Athene – Apollo

H Apollo ήδη κατείχε το 35% των μετοχών του Athene

Deal 11 δισ. δολαρίων για Athene – Apollo

Την εξαγορά του συνταξιοδοτικού fund Athene Holding ανακοίνωσε αιφνιδίως η επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management, σ’ ένα deal το ύψος του οποίου εκτιμάται σε 11 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας, η οποία θα δραστηριοποιείται στο κλάδο τόσο των επενδυτικών όσο και των συνταξιοδοτικών υπηρεσιών.

Το Athene Holding, το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα των συνταξιοδοτικών υπηρεσιών, ιδρύθηκε το 2009, στην «καρδιά» της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το 2016 κατάφερε να αντλήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apollo ήδη κατείχε το 35% των μετοχών του Athene, σε μια προσπάθεια επέκτασης της επενδυτικής εταιρείας και στον συνταξιοδοτικό κλάδο.

Η γνωστοποίηση του deal επήλθε στην «σκιά» της πρόσφατης παραίτησης του συνιδρυτή της Apollo, Λέον Μπλακ, ο οποίος ερευνάται για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον εκλιπόντα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Στη κοινή εταιρεία, οι μέτοχοι της Apollo θα ελέγχουν το 76% των μετοχών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News