Business & Finance Σάββατο 28/08/2021, 17:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιαπωνία: Ατύχημα με αυτοοδηγούμενο όχημα της Toyota

Ιαπωνία: Ατύχημα με αυτοοδηγούμενο όχημα της Toyota

Την απόσυρση όλων των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της e-Palette από το ολυμπιακό χωριό των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η Toyota, μία ημέρα αφότου ένα από τα οχήμαά της συγκρούστηκε και τραυμάτισε έναν πεζό με προβλήματα όρασης.

Σε βίντεο στο YouTube, ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ακίο Τογιόντα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και ανέφερε ότι προσφέρθηκε να συναντήσει το τραυματισμένο άτομο, ωστόσο δεν κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

«Ένα όχημα είναι ισχυρότερο από έναν άνθρωπο, οπότε προφανώς ανησυχώ για την κατάστασή του», ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό. Όπως εξήγησε ο Τογιόντα, το ατύχημα ανέδειξε τη δυσκολία του αυτόνομου οχήματος να λειτουργήσει στις ειδικές συνθήκες του ολυμπιακού χωριού κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με άτομα που έχουν προβλήματα όρασης ή έχουν άλλες αναπηρίες. «Δείχνει ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη ρεαλιστική συνθήκη για τους κανονικούς δρόμους», τόνισε.

Το όχημα είχε σταματήσει σε διασταύρωση και επρόκειτο να στρίψει από τον οδηγό του, ο οποίος χρησιμοποιούσε το χειριστήριο του οχήματος, ενώ όταν το όχημα χτύπησε τον αθλητή πήγαινε περίπου με 1 ή 2 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αξιωματούχοι των αγώνων του είπαν ότι ο αθλητής μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του χωριού α και ήταν σε θέση να επιστρέψει με τα πόδια εκεί που διανέμει.

Το e-Palette, ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα, προσαρμόστηκε ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες για να επιτρέπει στις ομάδες των αθλητών να επιβιβάζονται γρήγορα.

Σε δήλωσή της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για να αποτρέψει τυχόν περαιτέρω δυσάρεστα περιστατικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News