Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 08:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόκιο: Ακυρώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου

Τόκιο: Ακυρώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, που μετράει 67 χρόνια ζωής, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο ακυρώνεται. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα, δηλαδή μόλις δύο ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ το νέο lockdown για το Τόκιο, την Οσάκα και ακόμη δύο μεγάλες περιφέρειες της Ιαπωνίας. Οι συγκεκριμένες περιοχές θα παραμείνουν σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» έως και τις 11 Μαΐου. 

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο πραγματοποίηθηκε για πρώτη φορά το 1954 και λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβριο. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε το 2019 και προσέλκυσε 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου. 

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής της κορυφαίας ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, Άκιο Τογιόντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η έκθεση ελήφθη επειδή «ήταν δύσκολο να προσφέρουμε το βασικό πρόγραμμά μας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας». 

Σε αντίθεση με άλλες εμπορικές εκθέσεις που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο του Διαδικτύου με online events, η συγκεκριμένη έκθεση δεν έχει ψηφιακά σχέδια. 

Πηγή: BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News