Business & Finance Παρασκευή 1/01/2021, 16:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Nissan θέλει να περιορίσει την παρουσία της στην Ευρώπη

Η Nissan θέλει να περιορίσει την παρουσία της στην Ευρώπη

Σχέδια εξετάζει η Nissan, με τα οποία θα περιορίσει περαιτέρω την παρουσία της στην Ευρώπη,  θα αναθέσει την κατασκευή των αυτοκινήτων της στη Renault, ενώ τις πωλήσεις της θα τις  αναλάβουν εξωτερικοί συνεργάτες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η καθημερινή ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.

Στα σχέδια επίσης περιλαμβάνεται η μείωση των καναλιών διανομής σε τριάντα χώρες, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας γενικής αναδιάρθρωσης η οποία αποσκοπεί να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 300 δισ. γιεν τα επόμενα τρία χρόνια, μετά την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη που γνώρισε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία υπό τις οδηγίες του Κάρλος Γκοσν, τον CEO που αποπέμφθηκε εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Nissan επιθυμεί να περιορίσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη και να επικεντρωθεί στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. 

Η κοινοπραξία της εταιρείας με τη Renault και τη Mitsubishi δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα το 2018, όταν ο Γκοσν συνελήφθη κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες, τις οποίες και αρνείται, πεισματικά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News