Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο χρηματιστήριο το τμήμα φορτηγών θέλει να εισάγει η Daimler  

Στο χρηματιστήριο το τμήμα φορτηγών θέλει να εισάγει η Daimler  

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία το 2020 ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Daimler, μητρική της Mercedes-Benz προτίθεται να επεκταθεί, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt η οποία επικαλείται πηγές μέσα από την εταιρεία, κάνει σχέδια για να εισάγει στο χρηματιστήριο το παράρτημά της το οποίο κατασκευάζει τα φορτηγά. 

Το χρηματιστηριακό ντεμπούτο θα μπορούσε να γίνει στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τις πηγές, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού θα προσφερθεί στον επικεφαλής του τμήματος Μάρτιν Νταούμ, πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του κατά τρία επιπλέον χρόνια. 

Το τμήμα των φορτηγών είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και στις τάξεις της εταιρείας έχει εξετασθεί αρκετές φορές το ενδεχόμενο να αποσχισθεί από τον όμιλο.

Άλλωστε οι ιθύνοντες τη γερμανική εταιρεία βλέπουν πολύ θετικά την ιδέα να καταστήσουν τις θυγατρικές εταιρείες ανεξάρτητες, ούτως ώστε να είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να αποσχισθούν. 

Όπως δήλωσε έμπορος στη Γερμανία, η κίνηση αυτή είναι ήδη γνωστή, ωστόσο το τέλος του επόμενου έτους φαντάζει ένας μακρύς δρόμος, τον οποίο πρέπει να διανύσει η εταιρεία. 

Να σημειωθεί ότι παρόμοια σχέδια, για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του παραρτήματος που κατασκευάζει φορτηγά, έχει ανακοινώσει και η ανταγωνίστρια της Daimler, η επίσης γερμανική Volkswagen. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reutrers 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News