Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 12:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

VW: Γιατί φοβάται την εισβολή της Apple στην αγορά αυτοκινήτου

VW: Γιατί φοβάται την εισβολή της Apple στην αγορά αυτοκινήτου

Τις ανησυχίες του για την «εισβολή» των τεχνολογικών κολοσσών στην αυτοκινητοβιομηχανία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, εκτιμώντας ότι οι φιλοδοξίες των εταιρειών τεχνολογίας συνιστούν μεγαλύτερη πρόκληση για το γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων από ό,τι ο ανταγωνισμός από παραδοσιακούς παίκτες, όπως η Toyota Motor Corp.

«Αναμένουμε νέους παίκτες που, δίχως αμφιβολία, θα επιταχύνουν τις αλλαγές στη βιομηχανία αυτοκινήτου και θα φέρουν νέες δεξιότητες», ανέφερε ο κ. Ντις σε ανάρτησή του στο LinkedIn, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Apple να σχεδιάζει την ανάπτυξη αυτοκινήτου χωρίς οδηγό. «Η απίστευτη αποτίμηση και η πρακτικά απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους μάς προκαλούν τον σεβασμό», αναφέρει.

Ο 62χρονος Ντις εξασφάλισε νέα ψήφο εμπιστοσύνης από το εποπτικό συμβούλιο της VW αυτό το μήνα και βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις για το 2021, χρονιά κρίσιμη για το γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων στις προσπάθειες να επιταχύνει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση με νέα μοντέλα, όπως το ID.4 compact SUV και τη νέα έκδοση του Porsche Taycan.

«Το έχω πει και στο παρελθόν: Η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο θα είναι και πάλι εταιρεία κινητικότητας(mobility). Θα μπορούσε να είναι η Tesla, Apple ή Volkswagen», ανέφερε ο κ. Ντις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News