Business & Finance Κυριακή 22/08/2021, 22:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Εφάπαξ πληρωμές σε συνταξιούχους και στρατό λόγω πληθωρισμού

Ρωσία: Εφάπαξ πληρωμές σε συνταξιούχους και στρατό λόγω πληθωρισμού

Εφάπαξ πληρωμές στους συνταξιούχους και στο στρατιωτικό προσωπικό θα πραγματοποιήσει φέτος η ρωσική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση του πληθωρισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η αύξηση των τιμών των τροφίμων αποτελεί άκρως ευαίσθητο θέμα για το Κρεμλίνο ενόψει των βουλευτικών εκλογών το Σεπτέμβριο.

«Φυσικά, πρέπει να αυξήσουμε το εισόδημα ορισμένων κατηγοριών πολιτών. Το στρατιωτικό προσωπικό θα λάβει πληρωμές 15.000 ρούβλια (202 δολαρίων) έκαστος και οι συνταξιούχοι 10.000 ρούβλια, είπε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, ανέφερε ότι η ετήσια αύξηση του πληθωρισμού στη Ρωσία ανήλθε σε 6,5%.

«Ο πραγματικός ετήσιος πληθωρισμός ανέρχεται σήμερα σε 6,5% και οι οικονομικές αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να τον επαναφέρουν στο προγραμματισμένο επίπεδο, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ελήφθησαν είναι απολύτως επαρκή για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ωστόσο, ο Πούτιν τόνισε ότι οι πρόσθετες πληρωμές, που γίνονται, ιδίως, στον στρατό και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, δεν πρέπει να αντισταθμίζονται με το ποσοστό πληθωρισμού. Υπενθύμισε ότι αρχικά έπρεπε να προσαρμοστούν οι μισθοί των στρατιωτικών σε ποσοστό πληθωρισμού περίπου 4%.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News