Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 19:10
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Άλμα 90% στις αγγελίες εργασίας αποκλειστικά για εμβολιασμένους

ΗΠΑ: Άλμα 90% στις αγγελίες εργασίας αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Εάν ψάχνεις δουλειά και βρίσκεσαι στην Αμερική, τότε το Νο.1 προσόν είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κι αυτό, διότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν εργαζόμενους, οι οποίοι όμως θα είναι εμβολιασμένοι και όχι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των αγγελιών εργασίας, οι οποίες ζητούν αποκλειστικά εμβολιασμένους, αυξήθηκε κατά 90% την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Όσον αφορά το ποσοστό επί του συνόλου των ανοιχτών θέσεων εργασίας, οι αγγελίες που ζητούν εμβολιασμένους ανέρχονται σε 1.200 ανά εκατομμύριο, δηλαδή λιγότερο του 1%. 

Ωστόσο, και πάλι, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Ενδεικτικά, είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον Ιούλιο και αρκετά υψηλότερος σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όταν δεν ξεπερνούσαν τις 50. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι θέσεις εργασίας αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία και τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της διασποράς της παραλλαγής Δέλτα αλλά και της ανησυχίας για επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News