Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 09:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Qantas: Όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι

Qantas: Όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι

Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η αυστραλιανή Qantas, ανακοίνωσε ότι όλοι οι υπάλληλοί της θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. 

H εταιρεία δίνει προθεσμία έως τα μέσα Νοεμβρίου σε πιλότους, προσωπικό καμπίνας και προσωπικό αεροδρομίου να εμβολιαστούν πλήρως, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζομένους η προθεσμία είναι το τέλος Μαρτίου του 2022. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο αερομεταφορέας είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της Αυστραλίας έως τώρα που έχει ανακοινώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι εμβολιασμοί είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο των lockdown και του κλεισίματος των συνόρων» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση έρευνα που είχε πραγματοποιήσει στο ανθρώπινο δυναμικό της είχε δείξει ότι το 89% είχαν ήδη εμβολιαστεί ή σχεδίαζαν να εμβολιαστούν. Το 4% δήλωσαν απροθυμία ή αδυναμία να εμβολιαστούν. Στην έρευνα συμμετείχαν 12.000 από τους συνολικά 22.000 εργαζομένους. 

Το «ιπτάμενο καγκουρό», όπως αποκαλείται από τους Αυστραλούς, είναι η επιχείρηση που έχει δεχθεί ισχυρότερο πλήγμα από κάθε άλλη στην Αυστραλία και θα λάβει στήριξη που αναμένεται να φτάσει τα 2 δισ. Αυστραλίας. 

moneyreview.gr 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News