Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 15:19
BUSINESS & FINANCE

Η Ρωσία προσφέρει τουρισμό + εμβόλιο με 1.500 δολάρια

Εμβολιαστικός τουρισμός από τον Πούτιν

Η Ρωσία προσφέρει τουρισμό + εμβόλιο με 1.500 δολάρια

Ταξίδι στη Μόσχα, την Αγία Πετρόπουλη και τις στέπες της Σιβηρίας; Ή εμβολιασμός με Sputnik V; Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει δίλημμα, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού αυτών των δύο επιλογών.

Κι αυτό, διότι το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να προσφέρει ταξιδιωτικά πακέτα σε όσους πολίτες ξένων χωρών επιθυμούν να εμβολιαστούν άμεσα, πραγματοποιώντας παράλληλα εκδρομές στα δημοφιλή αξιοθέατα της αχανούς χώρας.

Τα εμβολιαστικά τουριστικά πακέτα θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων και η τιμή τους θα κυμαίνεται από 1.500 έως 2.500 δολάρια, εξαιρουμένου του κόστους για το αεροπορικό εισιτήριο.

Μάλιστα, ο εμβολιαστικός τουρισμός φαίνεται ότι έχει και τις «ευλογίες» του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είναι θετικός στο σενάριο παροχής επί πληρωμή εμβολίων σε ξένους επισκέπτες.

Κάτι το οποίο έχει ήδη αποδειχθεί ιδιαιτέρως δημοφιλές σε αρκετές χώρες, οι οποίες εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» κατά της πανδημίας. Ενδεικτικά, ταξιδιωτικό γραφείο στο Νέο Δελχί της Ινδίας προσφέρει 24ήμερο πακέτο διακοπών στη Ρωσία, το οποίο περιλαμβάνει και τον εμβολιασμό με Sputnik V.

Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως (τον Αύγουστο του 2020), η οποία ενέκρινε εμβόλιο κατά της Covid-19. Επρόκειτο για το ρωσικής παραγωγής Sputnik V.

Αν και έχει εγκριθεί σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, κυρίως σε Ασία, Αφρική και Νότια Αμερικοί, αρκετοί Ρώσοι εξακολουθούν να του γυρνούν την πλάτη, αρνούμενοι να εμβολιαστούν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την στιγμή, μόλις το 9,2% του ενήλικου ρωσικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News