Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 17:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Νιγηρία ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο μετά από 30 χρόνια

Θα παράγει εμβόλια

Η Νιγηρία ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο μετά από 30 χρόνια

Σε συζητήσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα για την εξεύρεση πόρων, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής εμβολίων, βρίσκεται η κυβέρνηση της Νιγηρίας.

Οι διαβουλεύσεις αφορούν την άντληση περίπου 30 εκατ. δολαρίων, προκειμένου το εργοστάσο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022. 

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο που ανοίγει στην αφρικανική χώρα, μετά από 30 χρόνια.

Το όλο project «τρέχει» από τη βιο-φαρμακευτική εταιρεία Biovaccines Nigeria Ltd, η οποία κατά 49% ανήκει στο δημόσιο. 

Η ανάγκη δημιουργίας ενός εργοστασίου εμβολίων προέκυψε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η ποπυπληθέστερη χώρα της Μαύρης Ηπείρου εξαρτάται από τις εισαγωγές εμβολίων για τη «μάχη» κατά της Covid.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής μόλις το 1,2% του πληθυσμού (σε σύνολο άνω των 200 εκατ.) είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του ιού. Το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής εμβολίων για περίπου 10 εκατ. πολίτες ετησιως.

Η Biovaccines Nigeria ήδη βρίσκεται σε επαφές με διάφορες εταιρείες από την Ινδία και την Ινδονησία, με στόχο τη μεταφορά της αναγκαίας τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρές μονάδες παραγωγής εμβολίων βρίσκονται στη Νότια Αφρική και τη Σενεγάλη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News