Business & Finance Δευτέρα 2/08/2021, 08:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HSBC: Απογειώθηκαν τα κέρδη στο εξάμηνο

HSBC: Απογειώθηκαν τα κέρδη στο εξάμηνο

Χάρη στη δυναμική οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας και του Χονγκ Κονγκ η HSBC είδε τα κέρδη της να υπερδιπλασιάζονται στο πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Η βρετανική τράπεζα – η μεγαλύτερη της Ευρώπης βάσει ενεργητικού – ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 10,8 δισ. δολάρια έναντι 4,32 δισ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα. Πέτυχε να είναι κερδοφόρα στο σύνολο των περιοχών, στις οποίες δραστηριοποιείται. 

«Είμαι ευχαριστημένος με το μομέντουμ για την ανάπτυξη και τα σχέδια μετασχηματισμού μας, καθώς έχουμε πολύ καλές επιδόσεις και στους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Νόελ Κουίν. 

Τον Φεβρουάριο η HSBC είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα δώσει περισσότερη έμφαση στην παρουσία της στην Ασία, με επενδύσεις ύψους 6 δισ. δολαρίων στην περιοχή. Έχει ξεχωρίσει τις αγορές της Σιγκαπούρης, της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. Τον Ιανουάριο δέχθηκε οξύτατη κριτική από βουλευτές της Βρετανίας ότι «κλείνει τα μάτια» και «βοηθάει την Κίνα» στις κινήσεις καταπίεσης του Χονγκ Κονγκ. Παρουσιαζόμενος ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο Κουίν αρκέστηκε να πει: «Δεν μπορώ να διαλέγω ποιους νόμους να ακολουθήσω». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News