Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 15:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Morgan Stanley: Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα το β΄ τρίμηνο 

Morgan Stanley: Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα το β΄ τρίμηνο 

Καλύτερη των προσδοκιών ήταν η επίδοση της Morgan Stanley κατά το β΄ τρίμηνο του 2021, παρουσιάζοντας κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Η Morgan Stanley είναι η τελευταία χρονικά από τις έξι μεγάλες τράπεζες της Wall Street που ανακοίνωσε τα εταιρικά της αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο κι εκείνη που παρουσίασε τη μικρότερη αύξηση εσόδων και κερδών σε ετήσια βάση, σε σχέση με τις υπόλοιπες πέντε big banks οι οποίες το β΄ τρίμηνο διέπρεψαν

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,51 δισ. δολάρια ήτοι 1,85 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,20 δισ. δολαρίων ή 1,96 δολάρια ανά μετοχή, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 8% στα 14,76 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές της FactSet στις εκτιμήσεις τους έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 1,66 δολάρια με έσοδα στα 13,97 δισ. δολάρια. 

Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα έσοδά της βρήκαν μεγάλη στήριξη από τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στις οποίες λειτούργησε ως σύμβουλος, καθώς η δραστηριότητα το α΄ εξάμηνο έχει «εκτοξευθεί» με τη συνολική αξία των περισσότερων από 28.000 συμφωνιών να έχει ξεπεράσει τα 2,82 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η Morgan Stanley λειτούργησε ως σύμβουλος σε 216 συμφωνίες κατά το πρώτο ήμισυ του τρέχοντος έτους, φέρνοντάς την στην τρίτη θέση αναφορικά με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις πίσω από τις Goldman Sachs και JP Morgan. Ωστόσο τα έσοδα από τις χρεώσεις αυτές ήταν λιγότερα σε σχέση με αυτά από τις δύο προαναφερόμενες τράπεζες, καθώς αρκετές από τις συμφωνίες αυτές δεν ολοκληρώθηκαν μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2021. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News