Business & Finance Πέμπτη 29/07/2021, 12:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AstraZeneca: Το εμβόλιο σηκώνει τα έσοδα, αλλά ρίχνει τα κέρδη

AstraZeneca: Το εμβόλιο σηκώνει τα έσοδα, αλλά ρίχνει τα κέρδη

Περιορίστηκαν οι ζημίες της AstraZeneca από το εμβόλιο της κατά της Covid το δεύτερο τρίμηνο, αλλά αυτό συνέχισε να ασκεί πιέσεις στα κέρδη. 

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευθεί να διανείμει το εμβόλιο χωρίς κέρδος για όσο διαρκεί η πανδημία. Και έως τώρα έχει χορηγήσει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο δόσεις σε πάνω από 170 χώρες. Το εμβόλιο έχει πετύχει να ανεβάσει τα έσοδα στα 894 εκατ. δολάρια, αλλά συνέβαλε κατά περίπου 13 εκατ. δολάρια στις ζημίες της εταιρείας. 

Αν και η AstraZeneca έμεινε στο κόκκινο, οι ζημίες ήταν μειωμένες κατά 28% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, στα 42 σεντ ανά μετοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η AstraZeneca έχασε 40 εκατ. δολάρια από το εμβόλιο. Οι συνολικές ζημίες από αυτό φέτος ανέρχονται έτσι στα 53 εκατ. δολάρια.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων η μετοχή της κατέγραψε πτώση 0,8%. Την απογοήτευση για τις ζημιές αντιστάθμισαν εν μέρει τα συνολικά έσοδα της εταιρείας που αυξήθηκαν 30% στα 8,2 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες. Εξαιρουμένου του εμβολίου ήταν αυξημένα κατά 14% στα 7,3 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News