Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 22:40
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Συνέχεια ανόδου, με κέρδη άνω του 4%

Πετρέλαιο: Συνέχεια ανόδου, με κέρδη άνω του 4%

Σε άνοδο άνω του 4% επιδόθηκαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, διευρύνοντας τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς βελτιώθηκε η τάση ανάληψης ρίσκου, παρά τα στοιχεία που έδειξαν απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε 4,2% στα 72,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείται στα 70,30 δολάρια με άνοδο 4,6%. 

«Η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ φαίνεται τελικά ότι αποκρυστάλλωσε αυτό ακριβώς που περίμενε η αγορά, δηλ. την αποκατάσταση της παραγωγής. Ωστόσο, ακόμη και σύμφωνα με τα ίδια τα μέλη του ΟΠΕΚ+, δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων και αυτό θα προσφέρει στήριγμα στις τιμές», αναφέρει ο Αντι Λίποου, πρόεδρος της Lipow Oil Associates. 

H εντυπωσιακή άνοδο των τιμών έλαβε χώρα παρά την αύξηση των αποθεμάτων αργού, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το Μάιο. Τα αμερικανικά αποθέματα παρουσίασαν απρόσμενη αύξηση κατά 2,1 εκατ.βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τη στιγμή που αναλυτές περίμεναν πτώση κατά 4,5 εκατ.βαρέλια. 

Αναλυτές της JPMorgan προβλέπουν ότι η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 99,6 εκατ.βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, αυξημένη κατά 5,4 εκατ.βαρέλια από τα επίπεδα του Απριλίου. 
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News