Business & Finance Πέμπτη 8/07/2021, 22:45
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Κέρδη 1% μετά τη μείωση των αποθεμάτων

Πετρέλαιο: Κέρδη 1% μετά τη μείωση των αποθεμάτων

Σε άνοδο επέστρεψαν οι τιμές πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τις αρχές τους απώλειες, από τη στιγμή που τα τελευταία στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση στα αποθέματα αργού και βενζίνης. Ωστόσο, η αβεβαιότητα ως προς τις επόμενες κινήσεις των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών σε συνδυασμό με το νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού συγκράτησαν τα κέρδη. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε περίπου 1% πάνω από τα 74 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του αργού στη Ν.Υόρκη που διαμορφώθηκε μία ανάσα από τα 73 δολάρια. Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν κατά 3 δολάρια χαμηλότερα από τα επίπεδα που έκλεισαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι θα σημάνει το αδιέξοδο των συζητήσεων στους κόλπους του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή και κατ΄επέκταση για τις τιμές. Επιπλέον, στην αρχή της συνεδρίασης και οι δύο τιμές είχαν βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών εβδομάδων. 

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,9 εκατ.βαρέλια στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας,ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν αντίστοιχα κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. 

Πιέσεις στις τιμές άσκησαν και οι φόβοι για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία ανάγκασε την ιαπωνική κυβέρνηση να κηρύξει ξανά το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News