Business & Finance Τετάρτη 30/06/2021, 14:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία του Έλον Μασκ που κινδυνεύει με χρεοκοπία

Εκτός αν βρεθούν έως 30 δισ. δολάρια

Η εταιρεία του Έλον Μασκ που κινδυνεύει με χρεοκοπία

Η εταιρεία δορυφορικού ίντερνετ του Έλον Μασκ, Starlink, χρειάζεται χρηματοδότηση έως 30 δισ. δολαρίων, διαφορετικά δεν θα καταφέρει να επιβιώσει. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μίλησε σε τεχνολογικό συνέδριο της Βαρκελώνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκκεντρικός Αμερικανός επεσήμανε ότι το επιχειρηματικό κόστος της Starlink κυμαίνεται από 20 έως 30 δισ. δολάρια, καθώς κάθε δορυφορική σύνδεση κοστίζει 1.000 δολάρια, ενώ η εταιρεία την πουλάει μόλις 500 δολάρια + 99 δολάρια μηνιαία συνδρομή.

Υπενθυμίζεται ότι η Starlink δραστηριοποείται στον τομέα του δορυφορικού ίντερνετ, καθώς μέσω εκατοντάδες δορυφόρων (1.500 έως τον Μάιο), οι οποίοι βρίσκονται στην τροχιά της Γης, προσφέρονται υψηλές ταχύτητες ευρυζωνικής σύνδεσης. 

Αυτή την στιγμή, η εταιρεία, η οποία λειτουργεί υπό την ομπρέλα της SpaceX, έχει 69.420 ενεργούς χρήστες, ενώ έχει υπογράψει εταιρική συμφωνία με δύο σημαντικές κρατικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε.

«Εάν καταφέρουμε να μην χρεοκοπήσουμε, τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παραπέρα» συνέχισε ο Έλον Μασκ, ο οποίος χαρακτήρισε την επιβίωση της Starlink ως τη μέχρι στιγμής μεγαλύτερη πρόκληση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News