Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 20:49
ΗΠΑ

Fed: Περίπου το 1/5 των γονέων στις ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε πλήρη εργασία

Fed: Περίπου το 1/5 των γονέων στις ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε πλήρη εργασία

Ποσοστό μεγαλύτερου του ενός πέμπτου των γονέων στις ΗΠΑ, που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν σπίτι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού για να φροντίσουν τα παιδιά τους, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε πλήρη εργασία, σύμφωνα με έρευνα της Fed αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά κατά τη διαδικασία επιστροφής στην εργασία.

Σε δείγμα 11.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 9% των γονέων δήλωσαν ότι δεν εργάζονταν για να φροντίσουν τα παιδιά τους, επειδή έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία. Επιπλέον, για τους ίδιους λόγους, το 13% των γονέων δήλωσαν ότι εργάζονταν λιγότερο.

Το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο με τους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους ή με ανθρώπους με χαμηλότερα εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα, το 36% των μαύρων μητέρων και το 30% των ισπανόφωνων μητέρων δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν σε πλήρη εργασία, καθώς έμεναν στο σπίτι με τα παιδιά τους, σε σύγκριση με το 19% των λευκών μητέρων.

Η Fed προσθέτει επίσης, ότι το 33% των ανύπαντρων μητέρων και περίπου το ένα τρίτο των μητέρων με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 50.000 δολαρίων δεν εργάζονταν ή εργάζονταν λιγότερο για τους ίδιους λόγους.

Επίσης, η έρευνα της Φέντεραλ Ριζέρβ επισημαίνει ότι το 14% των γυναικών που έμειναν χωρίς δουλειά, αναφέρουν ως λόγο της ανεργίας την παιδική μέριμνα ή τις οικογενειακές υποχρεώσεις, έναντι μόλις 5% των ανδρών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News