Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 22:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Στήριξη των ενοικιαστών με επιπλέον 21,6 δισ. δολάρια

Νέες οδηγίες από του υπουργείο Οικονομικών

ΗΠΑ: Στήριξη των ενοικιαστών με επιπλέον 21,6 δισ. δολάρια

Την περαιτέρω διάθεση 21,6 δισ. δολαρίων για τη στήριξη των ενοικιαστών ενέκρινε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, ένα ποσό το οποίο θα χορηγηθεί από το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων. 

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι νέες οδηγίες προς τις τοπικές υπηρεσίες που διαχειρίζονται τα προγράμματα στήριξης, τους επιτρέπει για πρώτη φορά να προσφέρουν βοήθεια απευθείας στους ενοικιαστές, ενώ πλέον απαιτεί τα κεφάλαια  να προσφέρονται σε έναν ενοικιαστή όταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα. 

Το χρονικό διάστημα για το οποίο οι ενοικιαστές θα πρέπει να περιμένουν για να λάβουν τα χρήματα μειώθηκε κατά το ήμισυ σε μόλις πέντε ημέρες, αφότου επιβεβαιωθεί ότι ένας ιδιοκτήτης δεν συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης.

Οι νέες οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών απαιτούν επίσης από τις τοπικές υπηρεσίες να απαγορεύουν τις εξώσεις στους ενοικιαστές κατά τη διάρκεια των μηνών που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News