Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 08:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AT&T και Discovery κοντά σε συμφωνία για έναν γίγαντα του streaming

AT&T και Discovery κοντά σε συμφωνία για έναν γίγαντα του streaming

Ο αμερικανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης AT&T είναι σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά σε συμφωνία με την Discovery που θα δημιουργήσει έναν γίγαντα του streaming και της ψυχαγωγίας αξίας 150 δισ. δολαρίων. 

Εάν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ευοδοθούν θα βρίσκονται υπό την ίδια στέγη ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ και τα τηλεοπτικά δίκτυα του Discovery. Η AT&T έχει υπό την ιδιοκτησία της τα δίκτυα CNN, ΗΒΟ και τα στούντιο Warner Bros, έχοντας αγοράσει πολλά brands από την Time Warner έναντι 108,7 δισ. δολαρίων το 2018. 

Η συμφωνία θα σηματοδοτούσε την είσοδο ενός νέου ισχυρού παίκτη σε μία αγορά, που χαρακτηρίζεται από συνωστισμό. «Έχουμε να κάνουμε με μία κούρσα του streaming και η AT&T ακολουθεί επιθετική στρατηγική για να ενισχύσει το περιεχόμενό της έναντι των Netflix, Disney και Amazon» εξηγεί στο BBC ο Νταν Ιβς της Wedbush Securities. «Η εξαγορά της Time Warner και του διαμαντιού του HBO ήταν το πρώτο βήμα» προσθέτει. Σημειώνεται ότι τα HBO και HBO Max έχουν τώρα 64 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως. Η Netflix έχει 208 εκατ. συνδρομητές και η Disney περισσότερους από 100 εκατ. συνδρομητές. 

Η Discovery έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα κανάλια Animal Planet και Discovery Channel, που φτάνουν σε περισσότερα από 88 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ, ενώ η υπηρεσία streaming Discovery+, η οποία άρχισε να λειτουργεί τον Ιανουάριο, έχει 15 εκατ. συνδρομητές. 

Όταν η AT&T εξαγόρασε προ τριετίας την Time Warner σχεδίαζε να δημιουργήσει έναν κολοσσό τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης, που θα συνδύαζε περιεχόμενο και διανομή. Η στρατηγική αυτή ωστόσο απεδείχθη υψηλού κόστους, καθώς η εταιρεία είχε παράλληλα να επεκτείνει τις υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας επόμενης γενιάς. Η AT&T πρόσφατα πρόσθεσε 14 δισ. δολάρια στο χρέος της για να χρηματοδοτήσει το νέο ασύρματο δίκτυο. 

Σημειώνεται ότι η AT&T, που ιδρύθηκε το 1882 όταν η Bell Company του Αλεξάντερ Μπελ εξαγόρασε την Western Electric, είναι η κορυφαία βάση εσόδων εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News