Business & Finance Κυριακή 16/05/2021, 21:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coca Cola: Νέα στρατηγική και απόσυρση του Coca Cola Energy στις ΗΠΑ

Η απόφαση λαμβάνεται ως μέρος του σχεδιασμού της εταιρείας να εξορθολογίσει τα προϊόντά της

Coca Cola: Νέα στρατηγική και απόσυρση του Coca Cola Energy στις ΗΠΑ

Σε αλλαγή στρατηγικής προχωράει η Coca Cola και στο πλαίσιο αυτό καταργεί το Coca-Cola Energy στη Βόρεια Αμερική, ένα ενεργειακό ρόφημα το οποίο πέρυσι το παρουσίασε έχοντας μεγάλες προσδοκίες.

Η Coca Cola Energy κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ πέρυσι τον Ιανουάριο λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού και φτιάχνεται από εκχυλίσματα γκουαράνα και βιταμίνες Β σε διάφορες γεύσεις, συσκευασμένη σε μια κομψή θήκη προκειμένου να είναι πιο ελκυστική στους καταναλωτές. Περιέχει υψηλότερη δόση καφεΐνης και κοστίζει περισσότερο από ένα κανονικό αναψυκτικό.

Η απόφαση λαμβάνεται ως μέρος του σχεδιασμού της εταιρείας να εξορθολογίσει τα προϊόντά της και να επικεντρωθεί σε εκείνα που σημειώνουν τις περισσότερες πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές μετά την πανδημία έχουν στραφεί στα παραδοσιακά αναψυκτικά και στα αρωματισμένα ανθρακούχα νερά τους.

«Η στρατηγική μας εστιάζεται στα μεγάλα στοιχήματα σε ένα απλοποιημένο χαρτοφυλάκιο. Ενόσω κλιμακώνουμε την καλύτερη καινοτομία μας γρήγορα και αποτελεσματικά, σε προϊόντα όπως το AHA και η CocaCola με Καφέ, πρέπει αντίστοιχα να μην προχωρήσουμε σε επενδύσεις στα προϊόντα που δεν ελκύουν», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Επί του παρόντος η Coca Cola Energy θα παραμείνει στα ράφια σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζέιμς Κουίνσι, η εταιρεία επικεντρώνεται στο να μετατρέψει τα προϊόντα της σε πιο «ισχυρά» brands, χρησιμοποιώντας μια σταδιακή προσέγγιση και θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στα ράφια, λανσάροντας νέα προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή της.

Την ίδια ώρα η ανταγωνίστρια PepsiCo, παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη μια διαφήμιση για την προώθηση του νέου ποτού της Mountain Dew Rise Energy με τον αστέρα του NBA Λεμπρόν Τζέιμς, κεντρικό πρόσωπο στις διαφημιστικές καμπάνιες της Coca Cola για σχεδόν δύο δεκαετίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News