Business & Finance Πέμπτη 22/04/2021, 14:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σκόραρε» η Overtime: Bezos, Drake και αστέρες του ΝΒΑ της έδωσαν 80 εκατ. δολ.

Η Overtime εταιρεία περιεχομένου αθλητικής ενημέρωσης εξασφάλισε 80 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο πρωταγωνίστησαν ο Τζεφ Μπέζος, ο γνωστός τραγουδιστής Drake, ο συνιδρυτής του Reddit, Αλέξις Οχάνιαν και αρκετοί παίχτες του NBA. 

O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταν Πόρτερ, σημείωσε πως η εξέλιξη σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη στη μελλοντική πορεία και ανάπτυξη της Overtime. Πρόσθεσε δε ότι η εταιρεία αναπτύσσεται νέους τρόπους για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία της επόμενης γενιάς αθλητών και φιλάθλων. 

Η Overtime διανέμει αυθεντικό περιεχόμενο σε πλατφόρμες social media όπως το Snapchat, το YouTube και το Facebook. Επιπλέον πουλάει ενδύματα με το logo της, ενώ τον Μάρτιο ανακοίνωσε τη δημιουργία πρωταθλήματος μπάσκετ για ηλικίες 16 -18 ετών. Οι παίκτες αμείβονται κανονικά, κερδίζοντας έως και 100.000 δολάρια ετησίως. 

Η Bezos Expeditions, η προσωπική επενδυτική εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιό της. Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επίσης επενδυτικοί κολοσσοί όπως οι firm Blackstone και Morgan Stanley. Έως σήμερα η εταιρεία έχει αντλήσει 140 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση.  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News