Business & Finance Σάββατο 15/05/2021, 11:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Debenhams: Τίτλοι τέλους μετά από 240 χρόνια λειτουργίας

Ιδρύθηκε το 1778

Debenhams: Τίτλοι τέλους μετά από 240 χρόνια λειτουργίας

Τίτλοι τέλους πέφτουν για τα ιστορικά καταστήματα Debenhams στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 240 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας τους.

Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο και του τελευταίου υποκαταστήματος, το οποίο ρίχνει «αυλαία» σήμερα, Σάββατο. 

Η εν λόγω εξέλιξη επέρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης εξαγοράς από την Βοοhoo έναντι 55 εκατ. στερλινών, με το νέο «αφεντικό» να μεταφέρει τη λειτουργία των Debenhams αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Έτσι, οι «πιστοί» πελάτες μπορούν να βρουν τα αγαπημένα ρούχα, προϊόντα ομορφιάς και είδη δώρων στο ηλεκτρονικό κατάστημα. 

Στις «δόξες» της, η ιστορική αλυσίδα διέθετε περισσότερα από 150 υποκαταστήματα σ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως, η διαρκής υποχώρηση των εσόδων οδήγησε την εταιρεία σε ειδική διαχείριση το 2019.

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε το ολοκληρωτικό «χτύπημα», με αποτέλεσμα την πώληση και την εξαγορά από την εταιρεία μόδας Boohoo. 

Τα Debenhams αποτέλεσαν για αρκετές δεκαετίες σήμα κατατεθέν για πολλές -μεσαίου μεγέθους- πόλεις της Αγγλίας. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1778, όταν ο Γουίλιαμ Κλαρκ αποφάσισε να βρει έναν χώρο, προκειμένου να διαθέτει διάφορα προϊόντα κατασκευής. 

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, θεωρούταν η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων, διαθέτοντας παρουσία σε 110 διαφορετικά σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News