Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 14:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πεσμένη αισθητά η κίνηση στα καταστήματα την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς 

Βρετανία: Πεσμένη αισθητά η κίνηση στα καταστήματα την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς 

Τα αυστηρότερα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου να περιορισθεί η μετάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε σαν αποτέλεσμα να περιορισθεί και η κίνηση στα καταστήματα, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα η εταιρεία έρευνας αγοράς, Springboard.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Βρετανοί οι οποίοι ψώνισαν από τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου, ήταν κατά 23% λιγότεροι σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, σε μεγάλες περιοχές της νότιας Αγγλίας εφαρμόσθηκαν αυστηρότερα μέτρα την εβδομάδα που ακολούθησε τα Χριστούγεννα, την ώρα που ήδη 16 εκατ. πολίτες βρίσκονταν σε περιοχές με τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας, όπου τα μη βασικά καταστήματα παραμένουν κλειστά. 

Βάσει των στοιχείων της Springboard, ο αριθμός των Βρετανών που ψώνισε από τα εμπορικά κέντρα περιορίσθηκε κατά 31,8%, κατά 21,9% στους εμπορικούς δρόμους και κατά 16,8%, από τα εμπορικά πάρκα.

Τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, επέφεραν δραστική μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, όπως υπογραμμίζει η διευθύντρια της Springboard, Νταϊάν Ουέρλ. 

«Μπαίνοντας στο νέο έτος με σχεδόν όλη τη χώρα σε επίπεδο κινδύνου 4 και με τις γείτονες χώρες να έχουν εφαρμόσει lockdowns, οι καταστηματάρχες πολύ δύσκολα θα δουν να αναστρέφεται η παρούσα κατάσταση, εκτός αν οι περιορισμοί χαλαρώσουν τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News