Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ladbrokes: Θεωρεί μικρή την πρόταση 11 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της 

Ladbrokes: Θεωρεί μικρή την πρόταση 11 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της 

Μικρή θεωρεί την πρόταση ύψους 11 δισ. δολαρίων από την MGM Resorts για την εξαγορά της Ladbrokes, η ιδιοκτήτριά της βρετανικής εταιρείας στοιχηματισμού.

Όπως αναφέρει η Entain, η πρόταση της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης καζίνο υποτιμάει το μέγεθος μιας εκ των μεγαλυτέρων στοιχηματικών εταιρειών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η MGM προσφέρει 1,383 πένα για κάθε μετοχή, μια προσφορά που θα φέρει την αξία της συμφωνίας στα 8,09 δισ. στερλίνες (11,08 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters και είναι κατά 22% υψηλότερη σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Entain. Σήμερα μετά τα δημοσιεύματα, η μετοχή έκανε άλμα έως και 28% σκαρφαλώνοντας στην 1,455 πένα, τιμή που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη πρόταση της MGM για απόκτηση της Entain. Πριν την τελευταία πρόταση, οι μέτοχοι της βρετανικής εταιρείας απέρριψαν προσφορά ύψους 10 δισ. δολαρίων με μετρητά, ενώ πριν από αυτή, η MGM προσέφερε 0,6 της μετοχής της για κάθε μετοχή της Entain, μια πρόταση η οποία αν εγκρινόταν τότε οι μέτοχοι της Entain θα κατείχαν περί του 41,5% των μετοχών της νέας διευρυμένης MGM.

Η τελευταία πρόταση έχει τη στήριξη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Μπάρι Ντίλερ του ομίλου IAC, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. 

Όπως αναφέρει το Reuters, οι MGM και Entain δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, καθώς από το 2018 έχουν σχηματίσει μια κοινοπραξία, για να αναπτύξουν διαδικτυακή στοιχηματική πλατφόρμα στις ΗΠΑ. 

Οι αμερικανικές εταιρείες αναζητούν τη συνεργασία με τις ευρωπαϊκές, καθώς στις ΗΠΑ η άρση της απαγόρευσης να επιχειρούν οι στοιχηματικές εταιρείες, έχει ανοίξει μια νέα και με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης αγορά. Υπό το πλαίσιο αυτό, πρόσφατα η Caesars Entertainment απέκτησε έναντι 2,9 δισ. στερλινών την επίσης βρετανική William Hill.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News