Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 15:01
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: «Καμπανάκι» για τον κίνδυνο ελλείψεων τροφίμων

«Αναμένουμε προβλήματα μέχρι να επανέλθουν στο φυσιολογικό οι αλυσίδες εφοδιασμού» δήλωσε εκπρόσωπος του BRC

Βρετανία: «Καμπανάκι» για τον κίνδυνο ελλείψεων τροφίμων

Για το ενδεχόμενο ελλείψεων τροφίμων, κυρίως φρούτων και λαχανικών, στη βρετανική αγορά μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις ουρές των φορτηγών που έχουν σχηματιστεί στο Ντόνβερ και επανέλθει στην ομαλότητα η εφοδιαστική αλυσίδα προειδοποιούν εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου στη Βρετανία.

Ο μερικός αποκλεισμός που έθεσε σε εφαρμογή η Γαλλία προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού που ανιχνεύθηκε στη Βρετανία προκάλεσε «έμφραγμα» με χιλιάδες φορτηγά να έχουν εγκλωβιστεί στο Ντόνβερ, κύρια πύλη της Βρετανίας προς την Ευρώπη.

Αργά την Τρίτη Βρετανία και Γαλλία συμφώνησαν ότι οδηγοί που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και έχουν βρεθεί αρνητικοί μπορούν να επιβιβαστούν σε πλοία για το Καλαί.

Ο υπουργός Στέγασης της Βρετανίας Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε ότι ο στρατός θα βοηθήσει να οργανωθούν σημεία διενέργειας τεστ σε διάφορες περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας προκειμένου να αρχίσουν να κινούνται τα φορτηγά. Ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής τροφίμων και βιωσιμότητας του British Retail Consortium (BRC) Άντριου Όπι χαρακτήρισε «καλά νέα» το άνοιγμα των συνόρων, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι σημαντικό τα φορτηγά να περάσουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατό.

«Μέχρι να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση και οι αλυσίδες εφοδιασμού να επανέλθουν στο φυσιολογικό, αναμένουμε προβλήματα με τη διαθεσιμότητα ορισμένων νωπών αγαθών» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News