Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 14:53
BUSINESS & FINANCE

Ο ιδρυτής της Spotify θέλει να αγοράσει την Άρσεναλ

Δύσκολες ώρες για τον Σταν Κρένκε

Ο ιδρυτής της Spotify θέλει να αγοράσει την Άρσεναλ

«Αφεντικό» ομάδας από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου -την Premier League- θέλει να γίνει ο ιδρυτής του Spotify, Ντάνιελ Εκ, ο οποίος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Arsenal.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «The Telegraph», στο πλευρό του θα έχει και τρεις παλαίμαχους – θρύλους του αγγλικού συλλόγου, τον Τιερί Ανρί, τον Ντένις Μπέργκαμ και τον Πάτρικ Βιερά.

«Πάτημα» για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της λονδρέζικης ομάδας αποτελεί η οριστική ρήξη με τον Αμερικανό νυν ιδιοκτήτη, Σταν Κρένκε, ο οποίος θέλησε να εντάξει τους «Κανονιέρηδες» στην κλειστή λίγκα του European Super League.

Το εγχείρημα κατέρρευσε εκκωφαντικά σε μόλις δύο ημέρες και το γυαλί των εύθραυστων σχέσεων μεταξύ διοίκησης και φιλάφλων ράγισε ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη και τα αρνητικά αποτελέσματα στο «χορτάρι».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κρόνκερ, ο οποίος είναι κληρονόμος του κολοσσού λιανεμπορίου Walmart, ξεκαθάρισε ότι η Arsenal δεν είναι προς πώληση.

Ωστόσο, ο Σουηδός δισεκατομμυριούχους, Ντάνιελ Εκ, παραμένει πρόθυμος να αναλάβει τα ηνία της αγγλικής ομάδας. «Πανηγυρίζω για την Άρσεναλ απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Εάν ο Κρόνκεν θελήσει να πουλήσει την Άρσεναλ, θα ήμουν χαρούμενος να αναλάβω την πρόκληση» έγραψε σε πρόσφατο tweet.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο θρύλος της ομάδας, Τιερί Ανρί, ο οποίος «πρωταγωνίστησε» στο αήττητο πρωτάθλημα της περιόδου 2003-2004. «Η ομάδα ανήκει στους φιλάθλους. Αγαπώ τον σύλλογο και θα τον υποστηρίξω μέχρι να πεθάνω, αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News