Business & Finance Σάββατο 10/04/2021, 17:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ε.Ε. προτείνει στις ΗΠΑ «πάγωμα» των δασμών για έξι μήνες

Η Ε.Ε. προτείνει στις ΗΠΑ «πάγωμα» των δασμών για έξι μήνες

Την αναστολή των εκατέρωθεν δασμών για έξι μήνες έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το εμπόριο Βάλντις Ντρομπρόβσκις.

«Έχουμε προτείνει την αναστολή των αμοιβαίων δασμών για έξι μήνες προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις. «Αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για τις βιομηχανίες και τους εργαζόμενους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», προσέθεσε.

Τον Μάρτιο, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για αναστολή τεσσάρων μηνών σε όλο το φάσμα των δασμών των ΗΠΑ που αφορά στις εισαγωγές προϊόντων της Ε.Ε. αξίας 7,5 δισ. δολαρίων και αντίστοιχα στους δασμούς των Βρυξελλών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 4 δισ. δολαρίων, οι οποίοι επιβλήθηκαν μετά τη μακροχρόνια αντιπαράθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, για φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις στην Airbus και στη Boeing.

Ο Ντομπρόβσκις δήλωσε επίσης ότι η Ε.Ε θα παρακολουθεί με προσοχή τους νόμους «Buy American» του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι προβλέπουν την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων στις ΗΠΑ, αποκλειστικά σε αμερικανικές εταιρείες.

«Στόχος μας είναι να πιέσουμε ούτως ώστε οι αγορές των προμηθειών να κατασθούν όσο το δυνατόν πιο ανοιχτές σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News