Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 13:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιο είναι το πρώην αφεντικό της Adidas που έπεσε θύμα βίαιης ληστείας

Ποιο είναι το πρώην αφεντικό της Adidas που έπεσε θύμα βίαιης ληστείας

Ο Γάλλος μεγιστάνας και πρώην ιδιοκτήτης της Adidas, Μπερνάρ Ταπί, και η σύζυγός του δέχθηκαν βίαιη επίθεση από ληστές μέσα στο σπίτι τους κοντά στο Παρίσι. Οπως μεταδίδει το BBC οι δράστες έδεσαν το ζεύγος με ηλεκτρικά καλώδια, τους χτύπησαν και έκλεψαν όλα τα κοσμήματα που βρήκαν στο σπίτι. 

0 78χρονος Ταπί, ο οποίος είχε διατελέσει για ένα σύντομο διάστημα και υπουργός στη Γαλλία, είναι μία «θορυβώδης» και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Εμπλέκεται σε νομικές διαμάχες, που αφορούν διαφθορά και απάτη επί δεκαετίες, ενώ έχει περάσει ένα διάστημα και στη φυλακή.  

Ο Ταπί και η σύζυγός του, Ντομινίκ, 70 ετών, κοιμούνταν όταν τέσσερις άνδρες ξέφυγαν από τους άνδρες της ασφάλειας και διέρρηξαν το σπίτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. «Τράβηξαν την κ. Ταπί από τα μαλλιά για να μάθουν “πού βρίσκεται ο θησαυρός”» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της Κομπ λα Βιλ στο AFP. «Αλλά βέβαια δεν βρήκαν κανέναν θησαυρό και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα, με αποτέλεσμα να ασκήσουν βία». 

Ποιος είναι ο Μπερνάρ Ταπί

Ο επιχειρηματίας έχει διατελέσει υπουργός Αστικής Ανάπτυξης την περίοδο 1992-93. Ήλεγχε κάποτε πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Olympic de Marseiile. Μάλιστα επί της δικής του προεδρίας η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα, για να κατηγορηθεί τελικά για στήσιμο αγώνων και να της αφαιρεθεί ο τίτλος.

Ο κ. Ταπί είχε στην ιδιοκτησία του διάφορα μέσα ενημέρωσης και ανά καιρούς είχε επιδείξει το ταλέντο του στην υποκριτική το τραγούδι και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών. 

Μέσα στην δεκαετία του 1990 κήρυξε πτώχευση και πέρασε πέντε μήνες στη φυλακή καθώς κρίθηκε ένοχος σε περιπτώσεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής και κατάχρησης επιχειρηματικής περιουσίας. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News