Business & Finance Σάββατο 27/03/2021, 11:37
BUSINESS & FINANCE

Air France: Κοντά σε συμφωνία για το πακέτο κρατικής βοήθειας

Αίρονται οι ενστάσεις των Βρυξελλών

Air France: Κοντά σε συμφωνία για το πακέτο κρατικής βοήθειας

Κοντά σε συμφωνία για το πακέτο κρατικής βοήθειας στην Air France βρίσκονται Γαλλία και Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των προσπαθειών στήριξης των ευρωπαϊκών αερομεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

Τελευταίο «εμπόδιο» αποτελούν ορισμένες ενστάσεις της Κομισιόν, οι οποίες αφορούν τον κανονισμό περί κρατικής βοήθειας και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το πακέτο βοήθειας, το οποίο ανερχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, θα περιλαμβάνει την ένεση ρευστότητας, μέσω της άντλησης νέων κεφαλαίων.

Η Air France, στην οποία το γαλλικό και το ολλανδικό κράτος συμμετέχουν με συνολικό ποσοστό 28%, έχει ήδη λάβει τραπεζική δανειοδότηση με κρατικής εγγυήσεις, ύψους 10,4 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των συνεπειών της πανδημίας. 

Άλλωστε, δεν αποτελεί ούτε την πρώτη, ούτε την τελευταία εταιρεία αερομεταφορών στην Ευρώπη, η οποία λαμβάνει κρατική βοήθεια. Τον Δεκέμβριο, προηγήθηκε η έγκριση στήριξης 120 εκατ. ευρώ στην ελληνική Aegean Airlines, ενώ «γενναιόδωρο» πακέτο βοήθειας έχει λάβει και η γερμανική Lufthansa.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News