Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 13:58
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

Ryanair: Ποντάρει στο ελληνικό καλοκαίρι με 46 νέα δρομολόγια

Σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο

Ryanair: Ποντάρει στο ελληνικό καλοκαίρι με  46 νέα δρομολόγια

Την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με τρεις νέες θερινές βάσεις στην Κέρκυρα (δύο αεροσκάφη), τα Χανιά (ένα αεροσκάφος) και τη Ρόδο (ένα αεροσκάφος) ανακοίνωσε η Ryanair, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Business Talk. 

Ως αποτέλεσμα, τα νέα δρομολόγια στους συγκεκριμένους προορισμούς αναμένεται να διαμορφωθούν σε 46, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 107, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ώθησης του ελληνικού τουρισμού στη μετα-Covid περίοδο.

Εβδομαδιαίως, μάλιστα, η αεροπορική χαμηλού κόστους εκτιμάται ότι θα πραγματοποιεί 243 πτήσεις από και προς τους τρεις ελληνικούς προορισμούς.

Ryanair: Ποντάρει στο ελληνικό καλοκαίρι με  46 νέα δρομολόγια-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως την τουριστική περιόδο στις 14 Μαΐου. Όμως, η άφιξη των ξένων τουριστών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων στις χώρες της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα, ως προορισμός, αποδεικνύει την αντοχή της και δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη του τουρισμού καθώς θα απομακρυνόμαστε από την πανδημία του Covid-19. Μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία των πρώτων ταξιδιωτικών διαδρόμων με την Κύπρο και το Ισραήλ τον Απρίλιο, καθώς και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την αναγέννηση του κλάδου του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ακόμη χαμηλότερες τιμές, τόσο στους έλληνες, όσο και στους ξένους επισκέπτες» σχολίασε ο εμπορικός διευθυντής της Rayanair, Jason McGuinness.

«Έχοντας ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο έργο αναβάθμισης των υποδομών στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στη χώρα μας αναζητώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ελληνικού καλοκαιριού και την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία» επεσήμανε, από την πλευρά του, ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece.

Άλλωστε, πέραν της ανάγκης της Ελλάδας για τουριστικά έσοδα, εξίσου μεγάλη είναι η ανάγκη και των αεροπορικών εταιρειών, δεδομένης της καθίζησης της ταξιδιωτικής κίνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 και πλέον μηνών, η οποία έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα ρευστότητας στον κλάδο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News