Business & Finance Παρασκευή 26/03/2021, 15:48
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Και η Qatar Airways ξεκινά απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα

Ντόχα - Μύκονο, τρεις φορές την εβδομάδα

Και η Qatar Airways ξεκινά απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα

Απευθείας πτήσεις από την Ντόχα προς τη Μύκονο ξεκινάει από τις 14 Μαΐου η Qatar Airways, στο πλαίσιο της προσπάθειας επαναλειτουργίας του ελληνικού και παγκόσμιου τουρισμού, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αεροπορικής εταιρείας, η πτήση θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, συνδέοντας το ελληνικό νησί με περισσότερες από 35 πόλεις σε Ασία και Μέση Ανατολή.

«Αισθάνομαι πολύ περήφανος που καλωσορίζω την Qatar Airways στη Μύκονο. Είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός που το ελληνικό νησί, αυτός ο διεθνούς φήμης πολυτελής προορισμός, περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του ανανεωμένου καλοκαιρινού προγράμματος της εταιρείας» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή την ανακοίνωση της Qatar Airways.

Πρόσφατα, μάλιστα, μία άλλη αεροπορική εταιρεία, η Ryanair, ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων θερινών βάσεων στην Ελλάδα -Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο- προσθέτοντας 46 νέα δρομολόγια στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως την τουριστική περιόδο στις 14 Μαΐου. Όμως, οι αφίξεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων στις παραδοσιακές χώρες προέλευσης των τουριστών.

Πέραν της δικής μας ανάγκης για έσοδα, εξίσου μεγάλη είναι η ανάγκη και των αεροπορικών εταιρειών, δεδομένης της καθίζησης της ταξιδιωτικής κίνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 και πλέον μηνών, η οποία έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα ρευστότητας στον κλάδο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News