Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 14:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΑΤΑ: Νέο app για ώθηση στο ψηφιακό διαβατήριο

ΙΑΤΑ: Νέο app για ώθηση στο ψηφιακό διαβατήριο

Εφαρμογή στην οποία οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ανεβάζουν το ψηφιακό διαβατήριο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, θα διαθέσει από τα μέσα Απριλίου η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) στο λειτουργικό iOS της Apple, όπως έκανε γνωστό σήμερα Τετάρτη.

Με την κίνηση αυτή η ΙΑΤΑ επιταχύνει τη χρήση του ψηφιακού διαβατηρίου, η οποία αναμένεται να αναζωογονήσει τον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών και του τουρισμού. Ωστόσο όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μόνο στις εταιρείες, στις χώρες και στα αεροδρόμια που θα έχουν υιοθετήσει τη χρήση του ψηφιακού διαβατηρίου. 

Επί του παρόντος το ψηφιακό διαβατήριο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες. 

Την περασμένη Δευτέρα 13 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσά τους και η Ελλάδα, συζήτησαν με πρωτοβουλία της Αυστρίας το ευρωπαϊκό «πράσινο» διαβατήριο. 

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, η βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic, ανακοίνωσε ότι θα κάνει δοκιμαστική χρήση της εφαρμογής της ΙΑΤΑ, στην πτήση της από Λονδίνο προς τα νησιά Μπαρμπέιντος, από τις 16 Απριλίου. Οι αρχές της νησιωτικής χώρας με τη σειρά τους, έχουν δηλώσει ότι θα δέχονται το ψηφιακό διαβατήριο στα σύνορα, μια από τις πρώτες χώρες που δέχεται το ψηφιακό διαβατήριο αντί για τα επίσημα έγγραφα. 

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός αντιπρόεδρος για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή της ΙΑΤΑ, Καμίλ Αλαουαντί, η εφαρμογή αναμένεται σε πρώτο στάδιο να είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό iOS της Apple και αργότερα σε λειτουργικό Android.

Όπως συμπλήρωσε ένας μεγάλος αριθμός από αεροπορικές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία και παράλληλα τόνισε ότι το ψηφιακό διαβατήριο θα επιταχύνει τα checks-ins στα αεροδρόμια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News