Business & Finance Πέμπτη 25/03/2021, 10:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διώρυγα Σουέζ: Φραγμένη για τρίτη ημέρα η σημαντικότερη πλωτή οδός του κόσμου

Διώρυγα Σουέζ: Φραγμένη για τρίτη ημέρα η σημαντικότερη πλωτή οδός του κόσμου

Μάχη να αποκολλήσουν το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, που έχει φράξει την διώρυγα του Σουέζ, δίνουν ρυμουλκά πλοία για τρίτη ημέρα. Η ανεπιτυχής έως τώρα προσπάθεια αυξάνει τις πιθανότητες για παρατεταμένες καθυστερήσεις στην πιο σημαντική ίσως πλωτή οδό του κόσμου.  Τουλάχιστον 149 πλοία έχουν σχηματίσει μία τεράστια ουρά στη διώρυγα σύμφωνα με το World Shipping Council. 

H Α.P. Moller Maersk , η κορυφαία εταιρεία θαλασσίων μεταφορών στον πλανήτη, βάσει όγκου, ανακοίνωσε ότι τέσσερα φορτηγά πλοία της έχουν «παγιδευθεί» στη διώρυγα και ακόμη ακόμη τρία περιμένουν προκειμένου να εισέλθουν. 

Η θαλάσσια οδός συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, παρέχοντας τη συντομότερη σύνδεση μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Κίνα και κατευθυνόταν προς την πόλη του Ρότερνταμ. 

Μία ειδική ομάδα αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας για να συνδράμει το έργο, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Ειδικοί εκτιμούν πάντως ότι η πλήρης αποκόλληση του πλοίου ενδεχομένως να μην είναι δυνατή πριν από την Κυριακή ή τη Δευτέρα. 

Σημειώνεται ότι το πλοίο έχει μήκος 400 μέτρων και πλάτους 59 μέτρων. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Evergreen Marine Corp. το πλοίο χτυπήθηκε από ριπή ανέμου» και προσάραξε. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News