Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 19:56
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Επανήλθαν σε άνοδο 6% οι τιμές πετρελαίου

Επανήλθαν σε άνοδο 6% οι τιμές πετρελαίου

Σε εντυπωσιακή άνοδο περίπου 6% γύρισαν οι τιμές πετρελαίου μετά την ελεύθερη πτώση της χθεσινής συνεδρίασης, βρίσκοντας στήριγμα στις ανησυχίες για διακοπή της προσφοράς μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Διώρυγα του Σουέζ, όταν μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε λόγω σφοδρών ανέμων φράζοντας τη διώρυγα. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύεται περισσότερο από 6% στα 64,48 δολαρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείται πάνω από τα 61 δολάρια, με αντίστοιχη άνοδο. 

Η αγορά πετρελαίου έχει υποχωρήσει σημαντικά από τις αρχές του μηνός, από τη στιγμή που αρχίζουν να διαψεύδονται οι ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης μετά την αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα. Την Τρίτη και οι δύο τιμές άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.  

Σήμερα ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε τη Διώρυγα του Σουέζ για πολλές ώρες, διακόπτοντας προσωρινά τη διέλευση, όμως το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα και να αρχίσει ξανά η κίνηση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους θαλάσσιους δρόμους που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία, όπως ανέφερε η υπηρεσία λιμένων GAC. 

Ακόμη ένας παράγοντας που στήριξε σήμερα τις τιμές πετρελαίου είναι η επαναλειτουργία των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ που είχαν διακόψει τις εργασίες τους λόγω των προβλημάτων με τις διακοπές ρεύματος στο Τέξας. Οπως αναφέρουν αναλυτές, μαζί με την επαναλειτουργία των διυλιστηρίων θα μειωθούν και τα αποθέματα αργού τις επόμενες εβδομάδες. Κάποια ελπίδα δημιουργούν και οι δηλώσεις της Γερμανίας Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ η οποία ανακάλεσε την απόφαση για αυστηρότερο lockdown την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου της Ευρώπης. 

moneyreview.gr 
 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News