Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 16:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψάλιδι» 5.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία εξετάζει η Volkswagen

«Ψάλιδι» 5.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία εξετάζει η Volkswagen

Σχέδια για μείωση 5.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε ηλικιωμένους υπαλλήλους εξετάσει η Volkswagen, μια κίνηση το κόστος της οποίας μπορεί να φθάσει έως και τα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο της εταιρείας, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει έρθει σε συμφωνία με τα εργατικά σωματεία για την προσφορά μερικής συνταξιοδότησης σε όσους γεννήθηκαν το 1964, ενώ προσφέρει επίσης πρόωρη συνταξιοδότηση στους πιο ηλικιωμένους υπαλλήλους.

Ξεχωριστές πηγές σημείωσαν ότι η Volkswagen προτίθεται να διαθέσει έως και 500 εκατ. ευρώ για το σχέδιο, καθώς θα αποζημιώνει τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν συμπληρώνοντας τη σύνταξή τους.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εταιρεία θα παρατείνει επίσης το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από το α΄ τρίμηνο βάσει του προηγούμενου προγραμματισμού, ενώ εξωτερικές προσλήψεις θα μπορούν να γίνουν μόνο σε τμήματα όπως η τεχνολογία πληροφοριών και το λογισμικό.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι σκοπεύει τα επόμενα δύο χρόνια να μειώσει τα γενικά έξοδα κατά 5% και το κόστος προμηθειών κατά 7.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News