Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 20:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από ποια ευρωπαϊκή χώρα αναμένει επιδότηση 1 δισ. ευρώ η Tesla; 

Από ποια ευρωπαϊκή χώρα αναμένει επιδότηση 1 δισ. ευρώ η Tesla; 

Το ενδεχόμενο να λάβει κρατική επιδότηση περισσότερο του 1 δισ. ευρώ από τη Γερμανία είναι πολύ πιθανό για την Tesla, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του σήμερα Δευτέρα το Business Insider, κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν στο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία στα περίχωρα του Βερολίνου. 

Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την παροχή κρατικής ενίσχυσης στην Tesla, τη BMW και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, για να στηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών για οχήματα, στην προσπάθεια των Βρυξελλών να μειώσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από την ηγέτιδα στον κλάδο Κίνα.

Η έγκριση για το έργο Ευρωπαϊκή Καινοτομία Μπαταριών ύψους 2,9 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εταιρείες, έρχεται ως συνέχεια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μπαταριών που ξεκίνησε το 2017 για τη στήριξη της βιομηχανίας κατά τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Όπως αναφέρει το Business Insider επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές η Tesla θα λάβει επιδότηση άνω του 1 δισ. ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το  κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου κατασκευάζεται το εργοστάσιο της, ωστόσο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη πόση θα είναι η κυβερνητική στήριξη.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα διαθέσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ για την αρχική συμμαχία για τις μπαταρίες και σχεδιάζει να υποστηρίξει το δεύτερο έργο με ακόμη 1,6 δισ. ευρώ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης για την Tesla με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου πιθανό να συνεισφέρει λιγότερο από 10%, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Business Insider

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News