Business & Finance Κυριακή 24/01/2021, 21:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Χείρα βοηθείας από την Ταϊβάν για την προμήθεια ημιαγωγών

Η έλλειψη τσιπ έχει επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών

Γερμανία: Χείρα βοηθείας από την Ταϊβάν για την προμήθεια ημιαγωγών

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε η Γερμανία στην κυβέρνηση της Ταϊβάν, να πείσει τους εγχώριους κατασκευαστές ημιαγωγών να βοηθήσουν ούτως ώστε να περιορισθεί η έλλειψη ημιαγωγών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με επιστολή για την οποία έλαβε γνώση το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιρερ, ζήτησε από τον Ταϊβανέζο ομόλογό του, Ουάνγκ Μέι-χούα να θέσει το ζήτημα στην Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), η οποία είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στον κόσμο και εκ των κυριοτέρων προμηθευτών της Γερμανίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τις γραμμές συναρμολόγησης εξαιτίας των προβλημάτων στην παράδοση ημιαγωγών, τα οποία προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιδεινωθεί, από τις ενέργειες της πρώην κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ κατά κινεζικών εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών, κρίσιμων για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η έλλειψη αυτή έχει επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών, μεταξύ άλλων εταιρείες όπως οι Volkswagen, Ford, Subaru, Toyota, Nissan, Fiat Chrysler Automobiles.

«Θα ήμουν ευχαριστημένος αν μπορούσατε να αναλάβετε αυτό το θέμα και να υπογραμμίσετε τη σημασία της πρόσθετης παραγωγικής δυναμικότητας των ημιαγωγών της TSMC για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία», αναφέρει στην επιστολή ο Αλτμάιερ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να επιτευχθεί η πρόσθετη παραγωγική δυναμικότητα και η παράδοση των ημιαγωγών, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ήδη συνομιλίες με την TSMC σχετικά με τις παραδόσεις και υπήρχαν πολύ εποικοδομητικά μηνύματα από την TSMC για την επίλυση του προβλήματος, συμπληρώνει ο Αλτμάιερ.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊβάν από τη μεριά του δήλωσε ότι έχει λάβει παρόμοια αιτήματα μέσω της διπλωματικής οδού για να βοηθήσει στη αντιμετώπιση της έλλειψης των τσιπ στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αν και όπως ανέφερε δεν γνώριζε για την επιστολή του Γερμανού υπουργού Οικονομίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες με τους εγχώριους προμηθευτές, μετά από παρόμοια αιτήματα από άλλες χώρες και τους ζήτησε να «βοηθήσουν πλήρως».

Η TSMC σε δήλωσή της, υπογράμμισε ότι το ζήτημα των ελλείψεων στις εταιρείες αυτοκινήτων ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη.

«Αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα και η TSMC συνεργάζεται στενά με τους πελάτες της στην αυτοκινητοβιομηχανία για την επίλυση των προβλημάτων», προσέθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News