Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 13:14
BUSINESS & FINANCE

Στα 10 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Volkswagen

Αύξηση των πωλήσεων στο δ' τρίμηνο

Στα 10 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Volkswagen

Επιτάχυνση εμφάνισαν οι πωλήσεις οχημάτων της Volkswagen κατά το β’ εξάμηνο του 2020, με αποτέλεσμα τα ετήσια λειτουργικά κέρδη να διαμορφωθούν στα 10 δισ. ευρώ έναντι 19,3 δισ. ευρώ το 2019.

Μάλιστα, οι επιδόσεις του δ’ τριμήνου ήταν οι καλύτερες καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, χάρη στις οποίες ανακτήθηκε ένα μέρος των απωλειών της πανδημικής κρίσης.

«Οι παραδόσεις οχημάτων συνέχισαν να ανακάμπτουν σημαντικά στο δ’ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις παραδόσεις του γ’ τριμήνου» ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ενδεικτικά, μόνο τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις της VW αυξήθηκαν κατά 1,7% παρά το γεγονός ότι οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη διολίσθησαν κατά σχεδόν 4%.

Πάντως, η νούμερο «1» ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων ως απόρροια της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, με την παραγωγική διαδικασία να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις σε εξαρτήματα, λόγω των αναταράξεων στο διεθνές εμπόριο.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή απείλησε τον Όμιλο με πρόστιμο άνω των 100 εκατ. ευρώ, λόγω της μη συμμόρφωσης με τα ανώτατα επιτρεπτά όρια στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για το 2020.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News