Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 20:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς για αντιμονοπωλιακές πρακτικές 

Κίνα: Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς για αντιμονοπωλιακές πρακτικές 

Πρόστιμα σε δώδεκα τεχνολογικές εταιρείες μεταξύ των οποίων κάποιες μεγαθήρια επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, για υποθέσεις που σχετίζονται με παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών κανόνων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. 

Το Πεκίνο έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τον έλεγχο στους διαδικτυακούς κολοσσούς, ανησυχώντας για μονοπωλιακές πρακτικές και πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Στις εταιρείες αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Baidu, Tencent, Didi Chuxing, SoftBank και μια θυγατρική εταιρεία της ByteDance, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SAMR).

Στις εταιρείες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500.000 γιουάν (77.000 δολάρια) στην καθεμία, για για προσπάθειες συγκέντρωσης της αγοράς, χωρίς ωστόσο να έχουν προσπαθήσει να αποκλείσουν τον ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες, σύμφωνα με τη SAMR.

Η Tencent σε δήλωσή της ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί άμεσα και θα παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά τις μελλοντικές της κινήσεις, ενώ η SoftBank, η Baidu και η Didi δεν προέβησαν σε κάποια δήλωση

Η SAMR επίσης επέβαλε πρόστιμα στην Alibaba, την China Liter θυγατρική της Tencent και σε άλλες εταιρείες επειδή δεν παρείχαν πληροφορίες για συμφωνίες που άπτονται των αντιμονοπωλιακών κανόνων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News