Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 20:51
ΚΙΝΑ

To Πεκίνο ζητά πρόσβαση στα στοιχεία των τεχνολογικών κολοσσών για τα δάνεια

To Πεκίνο ζητά πρόσβαση στα στοιχεία των τεχνολογικών κολοσσών για τα δάνεια

Η Κίνα θέλει να υποχρεώσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων Ant Group, Tencent και JD.com, να μοιράζονται τα στοιχεία που διαθέτουν για τα καταναλωτικά δάνεια των πελατών τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν ο υπερβολικός δανεισμός και φαινόμενα απάτης, όπως ανέφεραν πηγές.

Το σχέδιο, εάν εφαρμοστεί, θα βάλει τέλος στην προσέγγιση «laissez-faire» του Πεκίνου στην αγορά. Οι μεγάλες πλατφόρμες του Διαδικτύου αντιστέκονται μέχρι τώρα στα αιτήματα των αρχών για να μοιράζονται τα στοιχεία τους, ένα ιδιαίτερα σημαντικό «ενεργητικό» που τους βοηθά να διαχειρίζονται τις δραστηριότητές τους και τους κινδύνους, καθώς και να προσελκύουν νέους πελάτες. 

Αυτό που επιδιώκουν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, είναι να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εθνικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στα τεράστια δεδομένα των τεχνολογικών κολοσσών για τα δάνεια, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. Οι ρυθμιστικές αρχές θα μοιράζονται τα στοιχεία αυτά με τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Κίνας προκειμένου να αποτιμούν επαρκώς τους κινδύνους και να αποτρέπουν τον υπερδανεισμό. 

Πηγή: Reuters

  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News