Business & Finance Τετάρτη 20/01/2021, 22:14
ΚΙΝΑ

Καθησυχαστική αλλά με πολλά ερωτηματικά η εμφάνιση του Τζακ Μα σε βίντεο

Καθησυχαστική αλλά με πολλά ερωτηματικά η εμφάνιση του Τζακ Μα σε βίντεο

Εμφανίστηκε λιγότερο από ένα λεπτό και δεν είπε απολύτως τίποτε για τους περιορισμούς που έχει επιβάλει το Πεκίνο στην «αυτοκρατορία» του. 

Ομως, για τους επενδυτές που περίμεναν τρεις μήνες για να δουν τον Τζακ Μακ, τον ιδρυτή της Alibaba, που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί σε video, η παρουσία του αυτή ήταν αρκετή για να φέρει μία «ανάσα» 58 δισ.δολαρίων. Σε αυτό ακριβώς το επίπεδο εκτινάχθηκε η αξία της Alibaba μετά την εμφάνιση του Μα μέσω του βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο μιλούσε σε ομάδα δασκάλων. Πρόκειται για τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις που κάνει μετά εξαφάνισή του από το προσκήνιο στα τέλη του 2020.  

Το βασικό ερώτημα για τους επενδυτές τώρα είναι έως ποιό βαθμό το Πεκίνο θα συνεχίσει να «σφίγγει τα λουριά» στην Ant, στην Alibaba, στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της αλλά και στους ανταγωνιστές της; Οι μέχρι τώρα ενδείξεις υποδηλώνουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν είναι διατεθειμένες να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική. Αλλωστε, λίγες μόλις ώρες μετά την εμφάνιση του Τζακ Μα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε προσχέδιο κανονισμών που απαγορεύει το συγκεντρωτισμό στην αγορά online πληρωμών, σε ακόμη ένα πλήγμα για την Ant και την ανταγωνίστριά της Tencent. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomblerg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News