Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 21:18
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη δοκιμασία στη Βρετανία η Stellantis

Αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη δοκιμασία στη Βρετανία η Stellantis

H Stellantis εξετάζει διάφορες επιλογές για τη μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων της στο Ελεσμερ Πορτ στη Βρετανία, ακόμη και κλείσιμο, εάν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με νέες επενδύσεις. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει την αναδιοργάνωση του εν λόγω εργοστασίου που απασχολεί περί τα 1.000 άτομα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με πηγές. 

Για να υλοποιήσει όμως το σχέδιό της, η Stellantis θα χρειαστεί οικονομικά κίνητρα και δεσμεύσεις για την τροφοδοσία ανταλλακτικών μερών, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών, στη μετά του Brexit εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, η εν λόγω μονάδα κατασκευής μοντέλων Opel και Vauxhall αποτελεί ένα πρώτο τεστ για τις προοπτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βρετανία μετά την εμπορική συμφωνία της με την Ε.Ε. στα τέλη του Δεκεμβρίου. 

Προς το παρόν, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis Κάρλος Ταβάρες έχει παγώσει τις δαπάνες εν μέσω αβεβαιότητας που σχετίζεται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε..Eξέφρασε επίσης ανησυχίες τον προηγούμενο μήνα για το κόστος και τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με το Brexit.  

Ωστόσο, η Stellantis ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να καταλήξει σε μία δεσμευτική συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη μονάδα στο άμεσο μέλλον. Τα πολιτικά συμφέροντα που διακυβεύονται με τη συγκεκριμένη μονάδα είναι πολύ μεγάλα προκειμένου να μην καταστεί το πρώτο μεγάλο βιομηχανικό «θύμα» της μετά του Brexit εποχής. Το εργοστάσιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική οικονομία, καθώς και για 7.000 εργαζομένους της τοπικής αλυσίδας τροφοδοσίας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News