Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 20:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nissan: Επενδύσεις άνω του 1 δισ. λιρών στο εργοστάσιο της Βρετανίας

Nissan: Επενδύσεις άνω του 1 δισ. λιρών στο εργοστάσιο της Βρετανίας

Την πρόθεσή της να αυξήσει τις πρόσφατες επενδύσεις της στο εργοστάσιό της στη Βρετανία σε περισσότερο από 1 δισ. λίρες τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της μετάβασής της σε πιο «πράσινη» τεχνολογία, αποκάλυψε σήμερα Πέμπτη η Nissan, κατά την παρουσίαση της τελευταίας σειρά του μοντέλου Qashqai.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε το 2016 να κατασκευάζει το συγκεκριμένο μοντέλο στη Βρετανία, λίγους μόλις μήνες μετά το δημοψήφισμα του Brexit.

Τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία δήλωσε ότι θα παράξει περισσότερες μπαταρίες στη Βρετανία, ενώ σήμερα ο επικεφαλής για την Ευρώπη Τζανλούκα ντε Φίσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις.

«Έχουμε επενδύσει πάνω από 400 εκατ, λίρες μέχρι τώρα στο εργοστάσιό μας στην Αγγλία και σχεδιάζουμε τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουμε το 1 δισ., συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του e-Power που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά», είπε.

Ερωτηθείς για την από κοινού παραγωγή με τη Renault, σημείωσε ότι η Nissan συνεργάζεται στενά με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη Renault και να μελετάμε τις ευκαιρίες που ενδέχεται να προκύψουν αναφορικά με τα μοντέλα και την τεχνολογία των αυτοκινήτων. Εξετάζουμε όλες τις οδούς», συμπλήρωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News